Składniki:
2 litry wody lub bulionu warzywnego
4 duże ziemniaki
1 średnia marchew
1 średnia cebula
duży pęczek kopru
3 łyżki śmietany
sól
pieprz
Wykonanie:
Podsmażamy w garnku posiekaną drobno cebulkę. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, po czym zalewamy bulionem. Dodajemy koper i gotujemy wszystko razem. Gdy warzywa się już ugotowane, miksujemy zupę blenderem. Następnie gotujemy jeszcze chwilę dodając pieprz i sól do smaku, oraz zabielając śmietaną. Dekorujemy koperkiem.
Smacznego :)
OOOO to jest przepis dla mnie. Prosty i wszystko jasne. Z pewnością skorzystam :)
OdpowiedzUsuńLauro, polecam zatem gorąco i mam nadzieję, że Twojej rodzince będzie smakowało :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)