Ciasto cytrynowe z białą czekoladą i płatkami migdałowymi
inspirowane http://www.makelifeeasier.pl/inne/wilgotne-ciasto-cytrynowe-z-kawalkami-bialej-czekolady-i-mielonymi-migdalami/
Składniki:
200 gram masła
4 jajka
250 gram mąki
150 gram cukru
50 gram mielonych płatków migdałowych
starta skórka i sok z 2 cytryn
1 tabliczka białej czekolady (pokruszona)
2 łyżki proszku do pieczenia
Ucieramy masło z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajka, mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia i mieszamy. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryn oraz pokruszoną drobno białą czekoladę. Ponownie starannie mieszamy. Przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut.
Asia
Jak zwykle wyuzdane ciasto ;D, Joanno to jak najbardziej majstersztyk...... noi ta rozmowa xD
OdpowiedzUsuń"I'm sexy and I know it" --> i moje wypieki też takie są ;D
OdpowiedzUsuńA.
Cytryna, biała czekolada, migdały... I'm totally in love :D
OdpowiedzUsuńGdy tylko zobaczyłam ten przepis też od razu się zakochałam. Ale trzeba dopiero spróbować, aby ta miłość dojrzała ;)
OdpowiedzUsuńA.
Dwie łyżki czy dwie łyżeczki proszku?
OdpowiedzUsuń